gimnazija5

О нама

Похађајући гимназију ,,Цар Константин и царица Јелена'' ученици стичу знања свих предвиђених области које им омогућују даљи упис на следећи високи ниво школовања.

Пројектни приступи тематским јединицама природних наука, тематско планирање као и међупредметне компетенције, приступи су којих се одговорно придржавамо у раду. Поред законом прописаног плана и програма, свакодневно деци омогућујемо додатне активности којима ће усвајати нова сазнања из жељених области, претходно усвојеним предлогом теме која их интересује.

Приступ прилагођен процењеној структури личности сматрамо изузетно важним, што уједно чини и даљу стратегију у раду како би потенцијали били остварени подразумевајући активно учешће у раду и стваралаштву.

Са ученицима често обилазимо факултете Новосадског универзитета, водимо их на нека од предавања, како би у будућности лакше доносили одлуке о струци у којој желе да се остваре.

Такође ученицима често доводимо предаваче разних образовних профила и успешних представника добре праксе, са којима деца разговарају и постављају им питања тражећи одговоре у жељеним областима.

Сарадњу са породицама деце сматрамо изузетно важном, како би тимски и циљу усмереним активностима дошли што пре до жељених резултата. Индивидуални разговори са родитељима, наша су редовна пракса, те такав приступ размене мишљења у вези са постигнутим, сматрамо функционално ефикасним.

 

Свакој породици приликом упознавања са задовољством покажемо и објаснимо концепт рада наше установе, са задовољством дајући одговоре на свако постављено питање. Као и увек остављајући могућност да нас слободно контактирају у свакој ситуацији када су одговори потребни. Свака правовремена информација пуно значи прилико доношења важних одлука.

Савремени приступи образовно- васпитном раду омогућују да деца сигурним корацима и са велеким задовољством корачају у будућност и у сусрет новим изазовима.

christmas-page-divider-6
gimnazija6

Шта нас то издваја од осталих

Наставни кадар

Поред високо квалификованог наставног кадра, у свакодневни рад са децом укључени су педијатар као и стручни надзор психолога, социолога и педагога.

Спортски терени

У оквиру школе налазe се сала за физичко, универзални спортски терени са различитим подлогама и теретана. ⇒Медијана

Дневни боравак

Заснована на концепту дневног боравка школа обезбеђује деци четири квалитетна оброка, доручак, воћну ужину, ручак и слатку ужину, из властите производне кухиње.

Сопствени превоз

Захваљујући властитом превозу, који укључује аутомобиле и аутобусе, школа обезбеђује деци повремени или сталан превоз у оба правца.

Летња и зимска школа

У оквиру летњег и зимског распуста са радом у континуитету наставља јесења, зимска, пролећна и летња школа која подразумева креативан рад и комуникацију на српском и енглеском језику уз коришћење свих спортских капацитета.

Будућност

Улагати у дететову будућност подразумева да то чинимо од најранијег детињства. Пут којим оно корача заједно са нама је посут сигурношћу и успехом. Јер пут од хиљаду миља почиње првим кораком.